FORMGIVNING

At give et produkt form og visuelt udtryk er designerens mest fremtrædende evne – og værdien af at ramme rigtigt kan ikke overvurderes.

Kåre Tofte går højt op i formgivning, med alt hvad det indebærer af kunstnerisk håndværk, originalitet, trends og perfektionering af detaljer.

I de fleste tilfælde foregår formgivningen af et nyt produkt i tæt dialog med kunden. Det handler om at afprøve og præsentere ideer og former, at sortere i dem og komme videre.

At visualisere koncepterne og forstå produktet i den sammenhæng det skal indgå, er en af designerens styrker; at nå frem til de bedste og enkleste løsninger en anden.

EKSEMPLER PÅ FOKUSOMRÅDER

FORMSKITSERING

Et produkts visuelle fremtræden er ekstremt vigtig for dets succes. Formen og udtrykket skal hænge sammen med produktets funktion og dets brand. Tofte ID sværger til håndskitsering – den mest effektive måde, at afprøve mange forslag til form og stil på kortest tid.

Vist: Skitser til OXE Outboard engine samt FOSS Sample Preparation Mills

SKITSEMODELLER

Skitsemodeller er et af de bedste redskaber til at vurdere og opleve et designforslag, idet man på én gang kan se produktet i alle vinkler samt vurdere størrelse og håndtering af produktet. Tofte ID anvender oftest håndlavede skitsemodeller, da selve frembringelsen af modellen er en del af formgivningsarbejdet og fordi de er langt hurtigere end 3D print.

Vist: Håndlavede modeller til cykelhjelme

DETALJERING / VISUALISERING

Omhu i formgivningen af alle detaljer – også dem bag lågerne – er vigtigt for at give et fuldendt kvalitetsindtryk.

Vist: Detalje fra XDS samt FOSS Meatscan

ERGONOMI / BRUGERANALYSE

Funktionalitet, daglig brug og ergonomi er noget vi arbejder meget seriøst med, da disse faktorer er blandt de vigtigste for en professionel bruger af f.eks. et laboratorieinstrument.

Vist: Højdejusterbar pipette til mælkeinstrument

BRUGERFLADE-DESIGN

En logisk, letbetjent brugerflade kræver kvalificeret og grundigt designarbejde. Tofte ID har designet brugerflader til en lang række apparater, i de fleste tilgængelige teknologier og materialer.

Vist: NetTest måleinstrument til digtale telefoncentraler samt FOSS Soxtec

COLOR / MATERIAL / FINISHES

Hvor formen er produktets krop af materialevalget, farver og finish dets hud. Valget vil ofte være et trade-off mellem muligheder og økonomi. Kåre Tofte er finish-nørd – og har grundigt kendskab til både det traditionelle og det nyeste inden for materialer, overfladebehandling, maleprocesser og lignende.

Vist: Frontlåge til FOSS DS2500