Skip to main content
 

FORMGIVNING

Funktionen er det vigtigste for de fleste produkter, men et smukt og gennembearbejdet ydre er en vigtig del af brugeroplevelsen. Uanset om det gælder et fysisk produkt, en digital brugerflade eller et teknisk emne gemt bag en låge.

Med en uddannelse på Kunstakademiets Designskole, er den æstetiske formgivning central i Kåre Toftes arbejde med udvikling af produkter.

Formgivningen af et nyt produkt, sker i tæt dialog med kunden. Det handler om at afprøve og præsentere ideer og former, at sortere i dem og komme videre.

Visualisering af koncepter og forståelse af den sammenhæng et produkt skal indgå i, er en af designerens styrker; at nå frem til de bedste og enkleste løsninger en anden.

EKSEMPLER PÅ FOKUSOMRÅDER

FORMSKITSERING

Et produkts visuelle udtryk er ofte en afgørende del af dets succes. Form og udtryk bør hænge sammen med produktets funktion, brandet samt evt. andre produkter fra virksomheden. For at finde det rette udtryk, anvender Tofte ID håndskitsering og CAD-skitsering. Førstnævnte er den mest effektive måde, at afprøve mange ideer på kortest tid.

Vist: Skitser til OXE Outboard engine samt Assa Abloy OMS

SKITSEMODELLER

En fysisk model er et af de bedste redskaber til at vurdere og opleve et designforslag. Man ser produktet fra alle vinkler, og kan vurdere størrelse og håndtering af produktet. Tofte ID anvender gerne håndlavede skitsemodeller – da det at frembringe af modellen bidrager til form-skitseringen – men selvfølgelig også 3D-print.

Vist: Transducer-holdere

DETALJERING / VISUALISERING

Omhu i formgivningen af alle detaljer – også dem bag lågerne – bidrager til det samlede kvalitetsindtryk.

Fotorealistisk rendering gør beslutningsprocessen lettere for designer og kunde.

Vist: Detalje fra FOSS Combi7 samt MycoFoss Cartridge

ERGONOMI / BRUGERANALYSE

Funktionalitet, daglig brug og ergonomi er noget vi arbejder meget seriøst med, da disse faktorer er blandt de vigtigste for en professionel bruger af f.eks. et laboratorieinstrument.

Vist: Højdejusterbar pipette til mælkeinstrument

BRUGERFLADE-DESIGN

En logisk, letbetjent brugerflade kræver kvalificeret og grundigt designarbejde. Tofte ID har designet brugerflader til en lang række apparater – både fysisk-taktile og digitale.

Vist: NetTest måleinstrument til digitale telefoni samt Chemometec celletæller

COLOR / MATERIAL / FINISHES

Hvor formen er produktets krop af materialevalget, farver og finish dets hud. Valget vil ofte være et trade-off mellem muligheder og økonomi. Kåre Tofte er finish-nørd – og har grundigt kendskab til både det traditionelle og det nyeste inden for materialer, overfladebehandling, maleprocesser og lignende.

Vist: Frontlåge til FOSS DS2500